Росія надала Сполученим Штатам допомогу в боротьбі з вірусом COVID-19

Росія надала Сполученим Штатам допомогу в боротьбі з вірусом COVID-19

Росія надала Сполученим Штатам допомогу в боротьбі з коронавірусом, надіславши літак з медичним обладнанням. Про це заявив президент США Дональд Трамп.

Про допомогу, що надходить від інших країн, американський лідер розповів на прес-конференції, що проходила в Білому домі.

«Я думаю, в кінці кінців ми станемо сильнішими. Ми багато чому навчилися. Повинен сказати, що у нас чудові стосунки з багатьма країнами. Китай надіслав нам дещо, це було чудово, Росія послала нам дуже-дуже великий літак, заповнений медичним приладдям, це було дуже мило. Інші країни посилали нам багато, я був приємно здивований», – заявив Трамп.

Трамп не став приводити подробиці медичних поставок Китаю та Росії.

30 березня 2020 року відбулися телефонні переговори між лідерами США і Росії. Як повідомила прес-служба Кремля, розмова відбулася за ініціативою американської сторони. В ході розмови президенти обговорили боротьбу з коронавірусом і можливості більш тісної двосторонньої взаємодії з цього питання.

Крім цього, Путін і Трамп «обмінялися думками щодо поточного стану світового ринку нафти» і домовилися про проведення подальших консультацій між міністерствами енергетики.

Поділитись