Росія може увійти в слідчу групу у справі МН-17

Росія може увійти в слідчу групу у справі МН-17

Юридично Росія може увійти до складу слідчої групи у справі про катастрофу малазійського Боїнга МН-17.

Таку заяву зробила нідерландський адвокат Сабіне тен Дуссхате, під час відновлених слухань в Нідерландах про катастрофу авіалайнера. Її аргумент: Росія підписала конвенцію ООН проти транснаціональної організованої злочинності, тому має право приймати в цьому процесі участь. При цьому, як пояснив ЗМІ експерт – важливо розуміти в якому статусі опиниться Росія в складі міжнародної слідчої групи.

Втім, сама слідча група поки продовжує ігнорувати надані Росією факти справжніх причин аварії малазійського Боїнга МН-17 над Україною. Міжнародна слідча група, куди, до речі, входить Україна, але відсутня Малайзія, залишається непохитною: літак був збитий ракетою комплексу «Бук». Вона була доставлена ​​на Донбас з 53-ї бригади зенітно-ракетної бригади Збройних сил РФ, яка дислокувалася в Курську.

Тим часом, відзначається, що слідство фактично зайшло в глухий кут. Вказується, що тільки 30% уламків літака були зібрані, а місце краху довго залишалося без оточення і охорони. Що могло привести до втрати доказів, або, навпаки, до сфабрикованих доказів.

Поділитись