Росія може почати військовий наступ на територію України з Кавказу

Росія може почати військовий наступ на територію України з Кавказу

Росія може почати військовий наступ на територію України з Кавказу, в Києві вже приготувалися до подібного розвитку подій.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ країни Василь Боднар в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».
За його словами, російські навчання «Кавказ-2020» можуть перейти у воєнний наступ «якраз в найближчій перспективі», українська розвідка також відзначає активізацію бойових дій в Донбасі і концентрацію військ на кордоні Росії і з Україною, і в Криму.

Подібні побоювання розуміють в НАТО і «розділяє значна кількість військових експертів і аналітиків», вважає Боднар. У числі можливих причин нападу на Україну представник МЗС назвав питання подачі води до Криму.

«Росія не зупиниться перед використанням збройних сил для досягнення своїх політичних або економічних цілей», – підкреслив він і заявив, що країна вже готова.

Боднар вперше попередив про можливість нападу на Україну через посуху в Криму ще 18 червня. Раніше про можливу війну за воду попереджало американське аналітичне агентство The Jamestown Foundation. Віце-прем’єр кримського уряду Георгій Мурадов назвав подібні заяви «сюреалістичними картинами».

Поділитись