Росія масово роздає свої паспорти жителям окупованих територій Донбасу

Росія масово роздає свої паспорти жителям окупованих територій Донбасу

Російське громадянство отримали в спрощеному порядку більше 180 тис. жителів так званої Донецької і Луганської народних республік.

Близько 100 тис. заяв зараз знаходяться в стадії оформлення, повідомив у вівторок ТАСС перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв’язків зі співвітчизниками Віктор Водолацкий.

У квітні влада ДНР і ЛНР через пандемію нового коронавируса призупинили перевезення своїх громадян на територію Росії для отримання паспортів РФ. Однак, як розповіли ТАСС в прес-службі ГУ МВС РФ по Ростовській області, де працюють два спеціалізованих відділення з питань міграції в селі Покровському Некліновського району та місті Новошахтинськ, прийом документів на отримання громадянства РФ, їх розгляд і консультації тривають.

“На сьогоднішній день отримали паспорти 187 240 жителів народних республік. У стадії оформлення знаходяться близько 98 тис. Заяв. Протягом найближчих двох тижнів вони отримають паспорти громадян РФ. До кінця року російські паспорти отримають ще 600-800 тис. Жителів республік”, – сказав Водолацкий.

Поділитись