Росія хоче втягнути себе в конфлікт в Нагірному Карабасі

Росія хоче втягнути себе в конфлікт в Нагірному Карабасі

Росія буде воювати на кілька фронтів, якщо дозволить втягнути себе в конфлікт в Нагірному Карабасі.

Про це, як повідомляє «Дейта», заявив колишній міністр оборони самопроголошеної Донецької народної республіки (ДНР) Ігор Стрєлков.

Азербайджан і Вірменія звинуватили один одного в обстрілі своїх позицій, повідомили про відповідні обстріли, ввели військовий стан і оголосили часткову мобілізацію. Днями Стрільців допустив, що Росія може бути втягнута в конфлікт в Карабаху, наприклад, якщо Азербайджан і Туреччина вирішать вдарити по Єревану з тилу через Нахічевань, а Іран втрутиться в війну.

«Тут-то у вірменського лобі в Росії і у деяких наших керівників може виникнути спокуса втрутитися в цю війну», – вважає він.

Екс-глава Міноборони ДНР висловив упевненість, що Вірменія не вистоїть проти Туреччини і Азербайджану в поодинці, а в разі залучення Росії в конфлікт, та буде змушена атакувати Азербайджан, так як ввести війська до Вірменії відразу неможливо.

«Це буде повномасштабна війна», – зазначив він.

Стрєлков висловив надію на те, що Росію не вдасться залучити в цю війну, так як, на його думку, Москві не дозволять воювати на один фронт – тут же відкриються кримський і донбаський фронти.

Поділитись