Росія чекає від США пояснень за кібератаки під час виборів до Держдуми РФ

Росія чекає від США пояснень за кібератаки під час виборів до Держдуми РФ

Посольство РФ у Вашингтоні озвучило очікування російської сторони пояснень від США з приводу зафіксованих кібератак під час виборів до Державної Думи Росії.

Половина виходила з території Сполучених Штатів.

У тексті заяви наголошується, звинувачення Держдепартаменту США про те, що вибори в Росії «невільні і непрозорі», голослівні.

«У зв’язку з цим наголошуємо: народне волевиявлення пройшло в повній відповідності з положеннями внутрішнього законодавства і нормами міжнародного права. Будь-які інсинуації про зворотне неприпустимі», – заявляє посольство РФ у Вашингтоні, документ опублікований на офіційній сторінці в Facebook.

Дипломати додали, що на загальний хід голосування виборців 17-19 вересня окремі недоліки не вплинули, також, як і не позначилися на підсумки виборів.

Нагадали про те, що під час виборів Центрвиборчком РФ зіткнувся з безпрецедентною кількістю кібератак.

«При цьому 50% з них зафіксовані саме з території Сполучених Штатів. Мета таких зломів – дискредитація нашої виборчої системи. Хотілося б отримати від американської сторони вичерпні роз’яснення з цього приводу », – резюмували дипломати.

Міністр цифрового розвитку РФ Максут Шадай заявив, що половина всіх атак на онлайн-голосування виборів в Росії виходила з території США.

Поділитись