Росію звинуватили в перешкоджанні розслідуванню справи MH17

Росію звинуватили в перешкоджанні розслідуванню справи MH17

Прокурор Нідерландів Вард Фердінандуссе звинуватив Росію в тому, що вона перешкоджає розслідуванню справи про катастрофу MH17 на сході України.

При цьому Росія передавала дані голландській стороні, що визнала раніше в понеділок і сама прокуратура Нідерландів. Судове засідання у справі про катастрофу MH17 пройшло в понеділок в особливо охоронюваному комплексі Схіпхол.

“Заслуговують подяки багато слідчих, експерти та інші сторони, які протягом останніх декількох років терпляче і невпинно працювали над розслідуванням цієї справи. Це виключно складне розслідування – в тому числі через збройний конфлікт в цій зоні, активні зусилля Російської Федерації щодо перешкоджання розслідуванню і ризиків, з якими стикаються місцеві свідки”, – сказав прокурор на засіданні.

Малайзійський Boeing, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур рейсом MH17, зазнав аварії 17 липня 2014 року над Донецьком. На борту знаходилися 298 чоловік, всі вони загинули. Київ звинуватив у катастрофі ополченців, ті заявили, що не мають коштів, які дозволили б збити повітряне судно на такій висоті.

Спільна слідча група, яка під керівництвом генпрокуратури Нідерландів проводить розслідування обставин катастрофи, пізніше представила проміжні підсумки. Слідство стверджує, що Boeing був збитий із зенітного ракетного комплексу “Бук”, що належав 53-й зенітно-ракетній бригаді ВС РФ з Курська.

Поділитись