Росію визнали “реальною загрозою” для НАТО

Росію визнали “реальною загрозою” для НАТО

Росія представляє “реальну загрозу” для НАТО через свої підводні човни.

У цьому впевнені в міжнародному журналі The Diplomat.

Все завдяки тому, що президенту Росії Володимиру Путіну вдалося провести трюк із збільшенням фінансування ВМФ РФ. У результаті значна частина виділялася на будівництво нових підводних човнів.

Автор вказав на те, що на початку 2000-х Росія наростила потужності військового флоту в зв’язку з поліпшенням економічної ситуації в країні. Якщо раніше на будівництво і введення в експлуатацію головного крейсера “Юрій Долгорукий” потрібно було 16 років, то тепер представник цього ж класу “Князь Володимир” передасться флоту всього за шість років.

Ці підводні човни оснащені балістичними ракетами “Булава”. А ще за останні сім років в експлуатацію ввели вісім дизель-електричних підводних човнів проекту 636.3 “Варшав’янка”. Аналітики відзначають, що у субмарин поліпшені характеристики скритності, а також підводного маневрування. Крім того, у них сучасні ракети на борту.

Тут експерти згадали про ракети дальнього радіусу дії “Калібр”. Вони вже встигли довести свою високу ефективність під час операції РФ проти терористів в Сирії. Також американських аналітиків лякає гіперзвукова протикорабельна ракета “Циркон”.

Поділитись