Росію можуть вивести зі складу Ради Європи через невиконання вимоги ЄСПЛ

Росію можуть вивести зі складу Ради Європи через невиконання вимоги ЄСПЛ

Росія через 25 років з моменту вступу до Ради Європи (РЄ) налаштована на активний розвиток співпраці, зокрема, в сферах боротьби з коронавірусом, штучного інтелекту, екології, біотехнології.

Так чутки про можливий вихід країни з організації прокоментував постійний представник Росії при РЄ, посол Іван Солтановський, передає ТАСС.

«Регулярно в ЗМІ мусуються чутки про те, що Росія незабаром вийде з Ради Європи. Подібне нагнітання ситуації не йде на користь загальній справі », – підкреслив він.

Солтановський запевнив, що «всупереч пандемії і бажанням русофобів» Росія продовжує відстоювати національні інтереси, в тому числі на європейських міжнародних майданчиках.

«Запорука успіху – впевненість у власній правоті, спокій і бачення перспектив», – пояснив дипломат.

Раніше віце-спікер Держдуми, заступник голови Парламентської асамблеї Ради Європи Петро Толстой попередив, що Росію можуть вивести зі складу Ради Європи через відмову виконати вимогу Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) про звільнення засновника Фонду боротьби з корупцією (ФБК, включений Мін’юстом в реєстр організацій, що виконують функції іноземного агента) Олексія Навального.

Поділитись