Російську авіабазу в Сирії атакували

Російську авіабазу в Сирії атакували

Російську військову авіабазу Хмеймім в Сирії атакували безпілотні літальні апарати. Про це повідомляє користувач Twitter @QalaatAlMudiq.

Як уточнює портал avia.pro, безпілотники кілька разів були спрямовані на Хмеймім і сирійську військову авіабазу Хама. Всі атаки були відбиті. Інцидент стався після ударів ізраїльською авіацією по цілям в передмісті Дамаска.

Відзначається, що є свідчення наведення на цілі американськими військовими. Видання пише, що нападники не могли управляти безпілотниками через значну віддаленість сирійської і російської військових авіабаз від фронту, а за кілька годин до нападу в районі сирійського кордону був помічений американський літак радіоелектронної розвідки Boeing RC-135. Він міг передавати інформацію про місцезнаходження російського і сирійського військових об’єктів.

Раніше системи протиповітряної оборони Сирії перехопили ракети поблизу Дамаска. Повідомлялося, що снаряди були випущені ізраїльською стороною, а авіація перебувала в повітряному просторі Лівану.

Поділитись