Російський топ-менеджер вкрав секрети США

Російський топ-менеджер вкрав секрети США

В Італії за запитом США затриманий топ-менеджер Об’єднаної двигунобудівної корпорації Олександр Коршунов.

Його підозрюють у крадіжці секретних американських військових авіаційних технологій. Росіянину загрожує 10 років в’язниці.

Італійська поліція на вимогу США затримала в Неаполі директора з розвитку бізнесу Об’єднаної двигунобудівної корпорації (входить в держкорпорацію «Ростех») Олександра Коршунова. Російський 57-річний топ-менеджер звинувачується в крадіжці продуктів інтелектуальної діяльності і документів американської компанії General Electric. Викрадену інформацію Росія мала намір використовувати для проекту ПД-14 (перспективний двигун тягою 14 тонн).

У рамках цієї програми російські фахівці створюють двигун для нових середньомагістральних літаків МС-21, а також досліджується можливість створення промислових газотурбінних установок на базі двигуна, передає РБК.

Коршунов прилетів в Неаполь на відпочинок. В аеропорту йому пред’явили виданий США ордер на арешт і затримали. За версією слідства, Коршунов мав неформальні відносини з керівництвом італійського оборонного холдингу Avio Aero, який належить американській GE Aviation, що входить в концерн General Electric.

Фото: Газета.Ru

Поділитись