Російський фрегат «Адмірал Макаров» вирушив назустріч есмінцям США в Чорному морі

Російський фрегат «Адмірал Макаров» вирушив назустріч есмінцям США в Чорному морі

Фрегат Військово-морського флоту (ВМФ) РФ «Адмірал Макаров» покинув пункт базування і вийшов в акваторію Чорного моря, де раніше були помічені два американських есмінця, повідомляє Interfax.

Екіпаж військового корабля був приведений в повну бойову готовність. Командування запевняє, що вихід «Адмірала Макарова» – навчальний і виконаний за графіком. В ході відпрацювання маневрів російські військові моряки виявили і знищили умовну повітряну ціль, а також розставили активні і пасивні перешкоди в рамках можливої ​​радіоелектронної боротьби.

Крім того, вони привели в готовність артилерійське озброєння фрегата і відпрацювали підготовку до можливого морському бою. На наступному етапі навчань моряки будуть взаємодіяти з береговим протикорабельних ракетним комплексом «Бастіон».

Есмінець Військово-морських сил (ВМС) США USS Porter з’явився в Чорному морі 28 січня. П’ятьма днями раніше в акваторію зайшов американський есмінець USS Donald Cook, який здатний нести на собі півсотні крилатих ракет «Томагавк».

На його появу тоді відреагував російський сторожовий корабель «Допитливий». Судно вирушило в зазначений командуванням район, де відбулися планові навчання. Екіпаж виявив передбачувану мету, яка рухалася у напрямку до російського кордону, і ідентифікував її. Корабель умовного противника, в ролі якого виступав щит-мішень, був знищений прямим попаданням. Також російські військові відпрацювали злагодженість дій при протимінної і протиповітряної оборони.

Поділитись