Російських миротворців в Карабасі потіснять турецькі військові

Російських миротворців в Карабасі потіснять турецькі військові

Російським миротворцям в Нагірному Карабасі з великою часткою ймовірності компанію можуть скласти турецькі військові, повідомляють ЗМІ з посиланням на власні джерела.

Укладена тристоронню угоду між Вірменією, Азербайджаном і Росією в цьому відношенні може бути доповнено в будь-який момент.

10 листопада президент Азербайджану Ільхам Алієв і прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян за посередництва в особі президента Росії Володимира Путіна домовилися про припинення бойових дій в Нагірному Карабасі. Результатом домовленості стала угода, підписана політиками.

Згідно з документом, Вірменія зобов’язана повернути під контроль Азербайджану території, захоплені на початку 1990-х років. Також азербайджанцям відійдуть райони Нагірного Карабаху, завойовані ними протягом війни в 2020 році. Світ на території регіону, за згодою сторін, будуть підтримувати миротворчі сили РФ.

ЗМІ підкреслили, що документ не передбачає присутність в Нагірному Карабасі інших миротворців, крім росіян. Незважаючи на це Алієв в одному з інтерв’ю вже заявив, що крім російських миротворчих сил в Карабасі будуть також представлені турецькі збройні сили. Приводом для такого рішення азербайджанський президент назвав угоду, підписану між Баку і Анкарою про військову підтримку.

«Якщо протягом дня Росія і Туреччина принципово домовляться з цього питання, то будуть підписані додаткові документи і турецькі миротворці запросто можуть на законних підставах виявитися в Карабасі», – йдеться в статті.

Джерела відзначили, що з цією метою вже укладену тристоронню угоду може бути доповнено.

Поділитись