Російські ЗМІ опублікували проект винищувача п’ятого покоління – Су-57

Російські ЗМІ опублікували проект винищувача п’ятого покоління – Су-57

ТАСС опублікував проект про багатофункціональний російський винищувач п’ятого покоління – Су-57.

“Су-57 – це найкращий літак у світі за всіма тактико-технічними даними, по зброї. Так ніхто і літати не може, як наш винищувач”, – вважає президент РФ Володимир Путін.

Історія створення літака почалася ще в 1999 році. У 2010 році в повітря піднявся перший льотний екземпляр. У 2020 році – планується почати поставки Су-57 в війська РФ. А до 2028 року кількість бойових лтіаків-“невидимок” виросте до 76. Частина льотно-технічних характеристик винищувача засекречена.

Однак новітній російський винищувач п’ятого покоління Су-57 не є повністю боєздатним – так вважає автор матеріалу, опублікованого виданням The National Interest. На його думку даний літак і не готовий до повномасштабної війни з високотехнологічним супротивником на кшталт ВВС США, які володіють F-22 Raptor і F-35 Lightning.

Серед основних проблем російського бойового літака американський журнал визнав, зокрема, недостатнє фінансування, затягування розробки, відсутність багатосерійного виробництва та штатних двигунів другого етапу, а також неповні системи озброєння і управління винищувача.

Нещодавно Індія відмовилася від проекту по спільній з Росією розробці Fifth Generation Fighter Aircraft на основі Су-57. Але від мрії про власний надсучасному винищувачі в Нью-Делі відмовлятися не збираються. І шукають можливу альтернативу російському літаку, причому в плані розвитку виробництва на власній території.

Російський проект розчарував індійських чиновників і високопоставлених військових. Так, в ЗМІ озвучували в якості однієї з версій то, що Нью-Делі невдоволено рівнем розвитку російських технологій. Нібито у індійців і так є всі необхідні технології для самостійної реалізації подібних програм, платити 9 млрд доларів Росії сенсу немає.

Поділитись