Російські військові запропонували метод протидії можливій операції НАТО

Російські військові запропонували метод протидії можливій операції НАТО

Російські військові запропонували гарантований метод протидіяти можливій операції НАТО.

Новий підхід опублікований доктором військових наук Владиленом Стучинським і кандидатом військових наук Михайлом Корольковим в журналі «Повітряно-космічні сили. Теорія і практика», який видавався Військовим навчально-науковим центром Військово-повітряних сил.

Відзначається, що в НАТО раніше була розроблена концепція бойових операцій, які будуть проходити одночасно на землі, море, в повітрі, космосі і кіберпросторі. Передбачається, що операції будуть починатися з масованого повітряного удару, щоб вивести з ладу ключові об’єкти противника.

Для зриву многосферних операцій вчені пропонують військовим нанести зустрічний або попереджуючий удар силами ВКС, при якому будуть задіяні всі засоби в єдиному розвідувально-ударному просторі і який дозволить нанести противнику неприйнятного збитку вже на початковому етапі його агресії.

Відзначається, що для цього необхідно скоординоване застосування авіації з безпілотниками, ракетами, засобами радіоелектронної боротьби, зброєю на нових фізичних принципах в рамках створюваної розвідувально-ударної системи угруповання військ.

Раніше повідомлялося, що НАТО вітало продовження Росією і США Договору про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь.

Поділитись