Російські війська повернуться до своїх частин після навчань “Захід-2021”

Російські війська повернуться до своїх частин після навчань “Захід-2021”

Війська Західного військового округу (ЗВО), задіяні в стратегічних маневрах “Захід-2 021” на полігоні Муліно, повертаються в пункти постійної дислокації в Воронезьку, Московську, Курську, Іванівську, Білгородську, Тверську, Смоленську, Тамбовську і Брянську області, повідомляє в п’ятницю Міноборони РФ.


“В даний час військові підрозділи і з’єднання роблять марші на залізничні станції, де здійснюють навантаження на залізничні платформи. Понад п’ять ешелонів вже знаходяться в русі, три з’єднання вже прибули до пунктів постійної дислокації і зайнялися обслуговуванням озброєння і військової техніки. В ході подальшого переміщення військовослужбовці і підрозділи здійснять марші комбінованим способом, подолавши при цьому відстань від 500 до 1500 кілометрів “, – йдеться в релізі.

Всього в навчанні “Захід-2021” на території Росії і Білорусі взяли участь до 200 тисяч чоловік особового складу, близько 80 літаків і вертольотів, до 760 одиниць бойової техніки, в тому числі 290 танків, 240 знарядь, реактивних систем залпового вогню і мінометів, а також до 15 кораблів.

За даними Міноборони, максимальна кількість залучених на вчення особового складу військових частин, які підпадають під дію Віденського документа 2011 року, на території Російської Федерації не перевищувало 6400 військовослужбовців.

Повернення органів військового управління і військ в пункти постійної дислокації після участі в навчанні сплановано до середини жовтня.

Поділитись