Російські Су-24 над Ідлібом кілька разів намагалися збити. Відео

Російські Су-24 над Ідлібом кілька разів намагалися збити. Відео

Про це повідомив Telegram-канал «Військовий інформатор» з посиланням на відеозаписі з місця інциденту.


За даними каналу, на початку першого ролика видно турецька бронеавтомобіль серії Kirpi з бойовим модулем і системою радіоелектронного придушення. Далі люди в екіпіровці турецьких військових виробляють пуск з переносного зенітного ракетного комплексу (ПЗРК). Потім з’являється слід від запущеної ракети, а також ще два невідомих сліди. Через мить видно відстріл помилкових теплових цілей, а сліди від нього знаходяться на значній відстані від невідомих слідів.

“Уважно вивчивши відеозапису з БПЛА Форпост, де видно пуск ракети ПЗРК, ми не виявили дислокацію, яка могла б збігтися з дислокацією, що розглядається в відео номер 2. А це свідчить про те, що спроб атакувати було як мінімум дві і з різних місць”, – зазначають автори Військового інформатора.

Відео, на якому, імовірно, відображений пуск з ПЗРК по Су-24, з’явилося 21 лютого. Розмістив ролик користувач припустив, що ракету запустили турецькі коммандос – бійці армійських підрозділів спеціального призначення.

Також невідомі спробували збити Су-24, що знаходився в небі над Ідлібом, вдень 20 лютого на тлі зіткнень протурецьких бойовиків і сирійської армії в районі селища Найраб, однак бомбардувальник зумів уникнути попадання ракети.

Кому належить літак, також неясно – в той день в повітряному просторі Ідлібу були як Су-24 ВКС Росії, так і аналогічні машини ВПС Сирії. Висувалися припущення, що він був все-таки російським, оскільки в його обрисах вгадуються білі підвісні паливні баки, часто використовуються на Су-24 зі складу російської авіагрупи в Сирії.

Поділитись