Російські спецслужби почали атакувати розробників ліків від COVID-19

Російські спецслужби почали атакувати розробників ліків від COVID-19

У Грузії базується російська агентура, що діє як угруповання хакерів і стоїть за атаками на британські лабораторії, що займаються вивченням коронавірусу, повідомляє Daily Mail.

За даними видання, 14 березня атака була здійснена на клініку в Західному Лондоні, де проводяться випробування ліків і вакцин від коронавірусу.

Повідомляється, що хакери вкрали з баз клініки безліч особистих даних, включаючи скани паспортів, страхових карт і віз, а також фотографії пацієнтів, медичні анкети і документи про історіях хвороб.

Відповідальність за атаку взяло на себе угруповання російських агентів, що діють від імені «хакерської групи Maze». Частина вкрадених даних кібер-злочинці злили в тіньову Мережу. У свою чергу лабораторія звернулася за допомогою до Національного центру кібербезпеки (National Cyber ​​Security Centre, NCSC).

«Подальше розслідування передбачає, що відповідальні хакери базуються в Грузії та пов’язані з Кремлем і російськими службами безпеки. Одне джерело стверджує, що хакери почали вимагати 2 мільйони фунтів стерлінгів за повернення даних, але запропонував компанії «знижку», якщо вона знайде ліки від COVID-19», – пише Daily Mail.

Британська газета вперше повідомила про атаки на британські університети і наукові організації, які вивчають коронавірус, минулого тижня. Тоді повідомлялося, що за зломами стоять хакери, пов’язані з Росією і Іраном.

У NCSC визнають, що кількість подібних прицільних кібератак збільшилася. Одночасно джерело Daily Mail в британських спецслужбах повідомило, що «за останні кілька тижнів на країну відбулися такі кібератаки, яких ніколи не бачили навіть деякі наші самі високопоставлені співробітники».

Співрозмовник газети впевнений, що кінцева мета хакерських груп – «підірвати роботу Великобританії з пошуку вакцини».

Поділитись