Російські радари засікли американські винищувачі F-35 над Іраном

Російські радари засікли американські винищувачі F-35 над Іраном

Російські системи протиповітряної оборони виявили біля кордонів Ірану шість винищувачів F-35 через кілька годин після ракетного удару, який завдав Тегеран по американських базах.Про це розповів виконуючий обов’язки міністра закордонних справ Росії Сергій Лавров. “У цей час в повітрі на кордоні з повітряним простором Ірану було мінімум шість F-35”, – заявив Лавров. В.о. міністра зауважив, що інформація ще потребує підтвердження, проте «підкреслює всю нервозність ситуації».

Як зазначає видання Avia.pro, американські літаки, які раніше вважалися невидимими, могли бути помічені радіолокаційною станцією «Контейнер», розгорнутої на відстані 3 тисячі кілометрів від іранських кордонів. З огляду на максимальний радіус дії «Контейнери», F-35, ймовірно, перебували у західних кордонів Ірану.

8 січня Іран завдав ракетного удару по військовій базі Ейн-аль-Асад в Іраку, де розташовуються солдати США. Через кілька годин після цього іранські ППО помилково збили пасажирський лайнер «Міжнародних авіаліній України», що прямував з Тегерана до Києва, загинули 176 осіб.

Поділитись