Російські прикордонники почали патрулювати кордон Вірменії і Азербайджану

Російські прикордонники почали патрулювати кордон Вірменії і Азербайджану

Російські прикордонники приступили до патрулювання на окремих ділянках кордону між Вірменією і відійшли до Азербайджану районами Нагірного Карабаху.

Про це повідомляє проект WarGonzo з посиланням на джерела в силових структурах. Патрулі військовослужбовців помітили в районі Варденіс. На початку серпня про перекидання російських військових на конфліктні ділянки рубежів повідомляло Міністерство оборони Вірменії. Для миротворців почали будувати приміщення для житла і тилової підтримки.

В цей же час Міністерство закордонних справ Росії заявило, що обом сторонам конфлікту слід якомога швидше вирішити питання про демаркацію і делімітацію кордону. Дипломати зазначили, що без цієї процедури Москва не отримає права розмістити військових на всій протяжності лінії розмежування, як на тому наполягає Єреван.

Територіальні суперечки між Єреваном і Баку загострилися після завершення конфлікту в Нагірному Карабасі, коли Азербайджану відійшли кілька спірних районів. На початку травня в Міноборони Вірменії зафіксували просування азербайджанських солдатів вглиб Сюнікській і Гегаркунікській областей. У Баку назвали дії своїх військових коректними і виправданими в рамках процесу уточнення меж.

У слід за цим прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян закликав розмістити на лінії розмежування миротворців і спостерігачів країн ОДКБ. Він вказав, що поки Єреван самостійно не може врегулювати ситуацію в регіоні і назвав дії ворога провокацією. «Азербайджан продовжує агресивну риторику і дії, ігноруючи всі пропозиції міжнародної спільноти», – зазначав політик.

Поділитись