Російська влада визнала гомосексуальний шлюб

Російська влада визнала гомосексуальний шлюб

Федеральна податкова служба РФ визнала гомосексуальний шлюб, заявив на своїй сторінці в Facebook ЛГБТ-активіст Ігор Кочетков.

Як приклад він навів ситуацію з особистого досвіду. Кочетков нагадав, що відповідно до російського законодавства росіяни, які перебувають у шлюбі, можуть отримати податкове вирахування в розмірі 13% з числа витрат, понесених в інтересах чоловіка.

Активіст, як громадянин РФ, вирішив скористатися вищевказаним правом, враховуючи, що перебуває в шлюбі з чоловіком, укладеному в США. Кочетков заповнив податкову декларацію, а також додав до заяви нотаріальний переклад американського свідоцтва про шлюб.

«Інспекція ФПС провела камеральну перевірку декларації та підтвердила суму заявленого мною податкового вирахування в повному обсязі», – написав активіст, підкресливши, що вже отримав належну йому виплату.

Кочетков підкреслив, що, провівши виплату, фактично держава визнала ЛГБТ-шлюб.

«Романтики і пафосу замало, зате незаперечно», – констатував автор повідомлення.

Він також додав, що згідно з російськими законами в РФ визнаються шлюби, укладені в інших країнах. Тому, юридично ніякого порушення в ситуації немає.

“Давайте, дорогі друзі і подруги (ЛГБТ-пари), вже вилазити з шафи і пред’являти (і оформляти) свої права в Росії. Пора”, – резюмував Кочетков.

Поділитись