Російська влада може використовувати тему війни перед осінніми виборами до Держдуми

Російська влада може використовувати тему війни перед осінніми виборами до Держдуми

Український політичний і економічний експерт Тарас Загородній виклав своє розуміння причин концентрації Росією збройних сил на кордоні з Україною і в Криму.

Нагадаємо, що напередодні прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, відповідаючи на це питання, підкреслив, що російські війська переміщаються по своїй території і не загрожують нікому в світі.

“Чим є нинішні маневри Кремля, ще належить розібратися: чи то це блеф Москви, покликаний натиснути на українське керівництво, чи то підготовка до реальних дій”, – зазначає Загородній в своїй колонці для порталу “Главред”.

Він вважає, що, швидше за все, Москва таким чином намагається тиснути на президента України Володимира Зеленського, щоб він “скоріше підписав все, що потрібно”. У той же час політолог вказує, що якщо український лідер цього не зробить, то подальші дії Росії будуть залежати від ситуації в світі.

Також експерт припустив, що російська влада може просто використовувати тему війни для мобілізації своїх прихильників перед осінніми виборами в Думу.

“Так чи інакше, певна ймовірність розвитку ситуації з військового шляху існує”, – наголошується експерт, додаючи, що Москва може спробувати за допомогою цього змусити Зеленського переписати Мінські угоди з більш вигідною для себе формулюванні або легалізувати своїх миротворців в Донбасі.

При цьому Загородній вважає, що керівники ДНР і ЛНР надають пасивний опір за військовим сценарієм, так як населення воювати не хоче, а керівництво невизнаних республік і так все влаштовує.

У той же час політолог скептично оцінює заяви про те, що Росії може захопити Каховку для забезпечення Криму водою.

Поділитись