“Російська мафія” встановила лідерство в злочинному світі Німеччини

“Російська мафія” встановила лідерство в злочинному світі Німеччини

«Російська мафія» встановила лідерство в злочинному світі Німеччини. Про це пише Deutsche Welle.

За даними видання, дві третини злочинів, скоєних організованими злочинними угрупованнями в країні, – іноземці, переважно вихідці з країн колишнього СРСР. Прес-секретар берлінського відділення профспілки поліції Німеччини Беньямін Ендре заявив, що громадяни цих країн мають якості, які допомагають їм утвердитися в злочинному світі.

Згідно з його словами, вони мають зв’язки в різних сферах, які виявляються корисними в нелегальній діяльності – від крадіжки зі зломом до відмивання нелегальних доходів і вміння роздобути вогнепальну зброю.

Також вихідці з пострадянського простору брали участь в бойових діях, і цей досвід допомагає їм у випадках конфліктів з іншими угрупуваннями за сфери впливу. Їх також виділяє особлива жорстокість.

У звіті Федерального відомства з кримінальних справ зазначено, що російськомовні ОЗУ займають друге місце за кількістю злочинів, поступившись лідерством арабсько-турецьким кланам. Однак підкреслюється, що справжній розмах злочинів набагато більше, так як професіонали діють так, щоб не потрапляти правоохоронним органам.

Ендре пояснив, що вихідці з колишнього СРСР більше слідують неписаному етикету і рідше потрапляють в руки поліції. При цьому найбільш небезпечними він назвав чеченські злочинні угруповання, що займаються продажем зброї і наркотиків, відмиванням грошей та вимаганням. Найбільш популярні у членів ОЗУ сфери, де можна швидко і з мінімальними витратами заробити максимальну кількість грошей – це нелегальна торгівля зброєю і наркотиками, «кришування», злочини, пов’язані з антикваріатом.

У грудні 2018 року у Франції затримали 22 учасників ОЗН, що складається з громадян Вірменії, Грузії та Азербайджану. У міжнародній спецоперації брали участь співробітники грузинських спецслужб. Частина затриманих виявилися «злодіями в законі». Їм загрожує до 15 років тюремного ув’язнення.

Поділитись