Росії пригрозили новими санкціями через Сирію

Росії пригрозили новими санкціями через Сирію

Голова комітету бундестагу із зовнішніх справ, член Християнсько-демократичного союзу Німеччини Норберт Реттген закликав ввести проти Росії нові санкції через ситуацію в Ідлібі. Про це повідомляє Bild.

“Цільове бомбардування цивільних осіб є огидним військовим злочином. Багато хто помирає, мільйон чоловік вже в бігах”, – заявив Реттген.

За його словами, відсутність реакції Заходу на події в Ідлібі – це ганьба і це суперечить інтересам безпеки західних країн.
Політик закликав використовувати максимальний політичний та економічний тиск на Росію для припинення бомбардувань цивільного населення. За його словами, якщо ситуація не зміниться, необхідно ввести санкції проти Росії.

Раніше Росія і Туреччина домовилися про створення спільних російсько-турецьких військових патрулів і зон деескалації в провінціях Ідліб і Алеппо. У січні сирійська армія почала наступ в провінції Ідліб, заявивши, що регіон досі частково контролюють терористи. В результаті сирійської операції були поранені турецькі військові.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган звинуватив режим лідера Сирії Башара Асада і діючих разом з його військами російських військових в нападі на мирних жителів в Ідлібі.

Поділитись