Романа Протасевича перевели під домашній арешт в Білорусі

Романа Протасевича перевели під домашній арешт в Білорусі

Журналіст Роман Протасевич знаходиться під домашнім арештом.

Про це Бі-бі-сі повідомив його батько. До цього стало відомо, що під домашній арешт перевели його дівчину Софію Сапегу.
При цьому батьки Романа не бачили.

«Мені складно коментувати дії влади, які у них цілі. Вони все одно під повним контролем влади, звинувачення з них ніхто не зняв», – сказав Протасевич-старший, коментуючи зміну запобіжного заходу для сина і його дівчини.

Батько Романа також сказав, що влада і адвокати нічого не повідомляють родині про стан журналіста. Таке ставлення до рідних молодої людини Дмитро Протасевич назвав знущанням.

Романа Протасевича і Софію Сапегу затримали 23 травня в Мінську. Літак авіакомпанії Ryanair, на якому вони летіли з Афін до Вільнюса, екстрено посадили в білоруській столиці після повідомлення про мінування. Пізніше інформація про бомбу на борту не підтвердилася.

Протасевича, який є співзасновником Telegram-каналу Nеxta, звинуватили в організації масових заворушень в країні. Він визнав свою провину. Сапега також стала фігуранткою двох кримінальних справ.

Вранці 25 червня адвокат дівчини підтвердив, що вона знаходиться під домашнім арештом. Захисник очікує, що незабаром питання про її звільнення буде вирішено позитивно.

Поділитись