РНБО розповіла про варіанти, за допомогою яких Росія планує “поставити Україну на коліна”

РНБО розповіла про варіанти, за допомогою яких Росія планує “поставити Україну на коліна”

Заступник секретаря РНБО України Сергій Кривонос в інтерв’ю виданню «Апостроф» назвав варіанти, за допомогою яких Росія планує «поставити Україну на коліна».


За словами Кривоноса, Росія веде інформаційну війну проти України і працює над тим, щоб українці «почали гризти і кусати один одного». Крім того, Москва намагається знизити авторитет України і рівень її підтримки на світовій арені.

«Головне завдання Кремля – ​​розхитати ситуацію в Україні, щоб потім сказати – шановні, ось ви на нас накладаєте санкції за те, що ми агресори, а адже вони самі в своїй країні не можуть розібратися. Так, може, це не ми, а вони погані?”, – сказав Кривонос.

Заступник секретаря РНБО заявив, що українців «зіштовхують лобами з приводу тієї ж формули Штайнмайєра». За його словами, Росія навіть може реалізувати в Україні сценарій громадянської війни. За словами Кривоноса, політичний сценарій російської агресії “передбачає розхитування ситуації всередині країни і приведення до влади проросійськи налаштованих людей». Він також не виключив варіанту відкритого військового вторгнення.

“Розробляються різні варіанти – нанесення ракетних ударів, щоб повторити у нас югославський варіант, а потім ввести війська. Або ж не вводити війська, а просто високоточними ракетними ударами поставити Україну на коліна. Вони зміцнюють свої війська в Криму, створюючи там організаційно-штатні структури, що дозволяють в найкоротші терміни здійснити розгортання військ, щоб завдати удару з боку Криму”, – заявив заступник секретаря РНБО.

Поділитись