Резніков нагадав Зеленському про обіцянку завершити війну на Донбасі за рік

Резніков нагадав Зеленському про обіцянку завершити війну на Донбасі за рік

Віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков вважає, що термін в один рік для завершення війни в Донбасі, який озвучував президент країни Володимир Зеленський, слід розуміти, як час, відведений на те, щоб спробувати реалізувати положення мінських угод.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «Україна 24», відеозапис доступна на YouTube.

«Він, по суті, це сказав 9 грудня [2019 го], як я це сприймаю, в Парижі [на саміті “нормандської четвірки”]. Тому 9 грудня закінчиться цей рік, і президент буде приймати рішення», – нагадав Резніков про обіцянку Зеленського.

Політик додав, що війна в Донбасі не буде завершена в 2020 році, оскільки, щонайменше, потрібно багато часу на «виведення військ» з непідконтрольних Україні територій Донецької і Луганської областей.

У березні Зеленський висловив надію, що зможе домовитися з президентом Росії Володимиром Путіним про припинення війни в Донбасі. Він не виключив, що може вийти з переговорів, якщо в них не буде прогресу протягом року після грудневого саміту в «нормандському форматі». При цьому Зеленський вказав, що українська сторона має «два або три плану» дій після можливого виходу з переговорів.

Мінські угоди 2015 року передбачають проведення в Україні узгодженої з представниками самопроголошених Донецької і Луганської народних республік (ДНР і ЛНР) конституційної реформи, проведення місцевих виборів, а також надання окремим районам Донбасу особливого статусу.

Поділитись