Ректора юридичної академії так званої ДНР затримали за організацію замовного вбивства

Ректора юридичної академії так званої ДНР затримали за організацію замовного вбивства

У самопроголошеній ДНР затримали ректора Донбаської юридичної академії, який підозрюється в організації замовного вбивства.Про це повідомляє Донецьке агентство новин з посиланням на прес-службу так званого міністерства внутрішніх справ ДНР.

Як пояснили в МВС, Сергій Гончаров через службові розбіжності зважився на фізичне усунення керівників міністерства освіти республіки. Він знайшов кілера, скориставшись старими зв’язками в кримінальних колах, і передав йому фотографії жертв, їх адреси та маршрути пересування. Ректор розробив план вбивства. Виконавець повинен був надати йому докази скоєння злочину, отримати грошову винагороду і покинути територію самопроголошеної ДНР.

Порушено кримінальну справу за статтею «Вбивство з корисливих мотивів або за наймом», максимальним покаранням за якою в невизнаній республіці є довічне позбавлення волі або смертна кара.

Як зазначає видання, в листопаді 2019 року Колегія при Міністерстві освіти і науки ДНР відхилила заявку Донбаської юридичної академії на державну акредитацію через виявлення порушень.

Раніше повідомлялося, що 20 січня в Донецьку застрелили бойовика – заступника командира полку спеціального призначення “Пятнашка” Олексія Кривулю на прізвисько Грін.

Поділитись