Разумков підтвердив початок процедури щодо його відставки

Разумков підтвердив початок процедури щодо його відставки

Спікер Верховної ради Дмитро Разумков в четвер, 30 вересня, підтвердив, що депутати більшості почали процедуру про його відставку з посади глави українського парламенту.

«Очікувано, колеги прийшли за підписними листами про відкликання мене з посади голови Верховної Ради України. Відповідну пропозицію подав голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія. Відразу розписав документ на апарат Верховної Ради України. Як і обіцяв, зволікати з процесом не буду. Сьогодні колеги отримають підписні листи», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Згідно з українським законодавством, спікер Верховної ради може бути в будь-який час відкликаний з посади за його прохання, а також у зв’язку з незадовільною роботою. Пропозиції про відкликання з посади можуть вноситися за ініціативою не менше 150 депутатів з 450.

21 вересня лідер партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко назвав відносини політсили з Разумковим «складної виробничої ситуацією». За його оцінкою, дії спікера українського парламенту в останні час були «некомандними».

До цього радник глави офісу президента України Михайло Подоляк заявив про гальмування Разумковим ключових ініціатив лідера країни Володимира Зеленського в інтересах третіх осіб.

При цьому «Українська правда» з посиланням на джерела вже повідомляла про можливу відставку Разумкова з посади голови парламенту нібито через особистий конфлікт із Зеленським.

Поділитись