Радники новообраного Президента України зустрілися з послами 28 країн ЄС

Радники новообраного Президента України зустрілися з послами 28 країн ЄС

Вчора, 2 травня, радники новообраного Президента України Олександр Данилюк та Руслан Рябошапка зустрілися з послами 28 країн Європейського Союзу у Комітеті з питань політики та безпеки в Брюсселі.  Вони ознайомили представників ЄС з пріоритетами та першими кроками Володимира Зеленського після вступу на посаду Президента. А також обговорили спільні зусилля для протидії російській агресії.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Володимира Зеленського, передає Newformat.info.

«Нас запевнили у повній підтримці. Є розуміння, що підсилення санкцій проти Росії є необхідним», — повідомив Олександр Данилюк.

Сторони обговорили активізацію роботи у «нормандському форматі» та протидію провокаціям Росії, зокрема, щодо видачі паспортів мешканцям тимчасово окупованих територій.

«Ключовим пріоритетом для нас буде відновлення, активізація роботи «нормандського формату», — сказав він.

“Також Олександр Данилюк розповів, що команда новообраного президента фокусуватиметься на вирішенні гуманітарних проблем (відбудова мосту в Станиці Луганській тощо). Крім цього, Олександр Данилюк та Руслан Рябошапка зустрілися з дипломатичними радниками голови Європейської комісії Жан-Клода Юнкера. Вже заплановані зустрічі з політичним радниками Голови Європейської Ради Дональда Туска”, – зазначили у прес-службі.

Поділитись