Радник Зеленського відмовився переглядати закон про українізацію

Радник Зеленського відмовився переглядати закон про українізацію

Радник президента України з політичних питань Микита Потураєв вважає, що закон про винятковість української мови не вимагає перегляду.

Про це він сказав в інтерв’ю виданню «Детектор Медіа». За його словами, підстав для перегляду фундаментальних положень закону немає. Він також зазначає, що квоти на використання української мови на телебаченні і радіо також не потребують редактури. У той же час він допускає, що в існуючі положення можуть бути внесені точкові поправки. «Тому що взагалі жоден закон не є священною коровою», – пояснив він.

Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» вступив в силу на Україні 16 липня. Документом передбачено, що українська мова є обов’язковою для органів державної влади та місцевого самоврядування, навчальних закладів, лікарень і сфери обслуговування. На ньому мають говорити в суді, армії, органах правопорядку, рекламі, в ході передвиборних кампаній і проведення референдумів.

Крім того, з 2017 року в Україні діє закон, згідно з яким 75 відсотків ефірного часу всіх телеканалів повинно бути українською мовою.

Скріншот з UKRLIFE.TV

Поділитись