Радник Зеленського назвав найважливіші заходи при боротьбі з COVID-19

Радник Зеленського назвав найважливіші заходи при боротьбі з COVID-19

Виконавчий директор Міжнародного Фонду Блейзера і радник президента Олег Устенко вважає, що під час боротьби з поширенням коронавірусу COVID-19 в Україні керівництву країни перш за все необхідно думати про збереження життів людей.

Про це він написав у Facebook.

«Основна цінність, яка у нас є, і яка беззаперечно має бути збережена – це наші громадяни. Немає ніякого іншого більш важливого завдання в період цієї абсолютно реальної війни. Не ми її почали, але нам в ній брати участь … Економічна політика країни змушене переходить до економіки військового типу. Всі ресурси кидаються на боротьбу за здоров’я населення», – заявив радник Володимира Зеленського.

Устенко переконаний, що тендерні закупівлі життєво необхідних товарів потрібно спростити для економії часу, а видаткову частину держбюджету слід переглянути, щоб існуючий фінансовий ресурс України зосередити на боротьбі з коронавірусів

Він вважає неминучим скорочення частки витрат з держбюджету на галузі, які не належать до збереження життів. На його думку, під час боротьби з коронавірусом медпрацівникам і силовикам необхідна грошова «компенсація за доблесну службу», а представникам бізнесу, які втрачають гроші через карантин, потрібно дати відстрочення по кредитах, провести реструктуризацію боргів, забезпечити «канікули» від сплати податків.

Радник президента також вказав на необхідність покарання чиновників, які будуть використовувати епідемію з метою свого збагачення.

Нагадаємо, раніше глава МОЗ Ілля Ємець закликав українську транспортні компанії допомогти в доставці медиків в період дії в країні карантину, введеного для боротьби з коронавірусів COVID-19.

Поділитись