Рада відмовилася скасувати прийняття закону Зеленського про імпічмент президента

Рада відмовилася скасувати прийняття закону Зеленського про імпічмент президента

Верховна рада відмовилася підтримати постанову, яка скасовує результати голосування по запропонованому президентом України Володимиром Зеленським закону про імпічмент глави держави.

За проект постанови, внесений фракцією екс-президента Петра Порошенка “Європейська солідарність”, проголосував лише 101 депутат при 226 необхідних для прийняття документа голосах.

У проекті постанови говорилося, що прийняття закону про імпічмент пройшло в Раді з порушенням процедури. Також автори проекту стверджували, що закон “містить ряд системних недоліків”, зокрема дублює чинні норми законодавства. Крім того, прихильники Порошенка відзначили, що ініціатива Зеленського повторює положення прийнятого попереднім складом Ради законопроекту про імпічмент, який нинішній президент так і не підписав.

Минулої середи, 11 вересня, депутати “Європейської солідарності” заблокували підписання закону про імпічмент, внісши на розгляд проект про скасування результатів голосування. Рішення Ради 18 вересня робить підписання закону можливим.

Закон про особливу процедуру відсторонення глави держави з його поста Рада схвалила в минулий вівторок. Метою документа названо створення правових гарантій для здійснення депутатами парламентського контролю над дотриманням главою держави Конституції і законів України, а також можливості практичної реалізації процедури імпічменту президента.

Фото РИА Новости.

Поділитись