Рада призначила Германа Галущенко главою Міністерства енергетики та вугільної промисловості

Рада призначила Германа Галущенко главою Міністерства енергетики та вугільної промисловості

Верховна рада України на засіданні в четвер, 29 квітня, призначила Германа Галущенка міністром енергетики країни, повідомляється на сайті українського парламенту.


Дане рішення підтримали 305 депутатів при мінімально необхідних 226. Відзначається, що комітет Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг рекомендував парламенту призначити Галущенка на дану посаду.

До свого призначення Галущенко займав посаду віце-президента Національної атомної компанії «Енергоатом». Також він доцент кафедри міжнародного приватного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету.

В середині грудня минулого року рада відмовилася призначити колишнього виконавчого директора НАК «Нафтогаз України» Юрія Вітренка першим віце-прем’єром і міністром енергетики. Згодом він був призначений в.о. міністра.

У січні 2021 року парламенту знову не вистачило голосів для призначення Вітренка, а в березні ЗМІ повідомили, що він нібито написав заяву про відставку.

29 квітня стало відомо, що уряд України звільнив голову правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболева в зв’язку з незадовільною роботою компанії за підсумками 2020 року і призначив на цю посаду Вітренко.

Поділитись