Рада національної безпеки Ірану розробила 13 варіантів помсти за вбивство Сулеймані

Рада національної безпеки Ірану розробила 13 варіантів помсти за вбивство Сулеймані

Секретар Вищої ради національної безпеки Ірану Алі Шахмані повідомив, що підготовлено 13 можливих варіантів відповіді на вбивство американцями командувача підрозділу “Кудс” генерала Касема Сулеймані.

“Навіть найслабший з них стане для американців кошмаром історичних пропорцій”, – сказав він.

“На даному етапі ми не можемо повідомити деталі засобам масової інформації, але наш героїчний народ стримає обіцянку, дану верховним керівником Алі Хаменеї: ми помстимося за героїчну смерть шахіда-воєначальника”, – цитує його заяву агентство Fars.

Він повідомив, що навколо Ірану знаходиться 19 американських військових баз. “Ми відмінно знаємо, скільки на них солдат, стежимо за найменшими змінами. Американці усвідомлюють свою вразливість”, – додав він.

Парламент Ірану ухвалив закон, що оголошує збройні сили США терористичним угрупуванням. Це визначення поширене також на міністерство оборони США і всі компанії, причетні до “вбивства генерал-лейтенанта шахіда хаджі Касема Сулеймані”.

Депутати також  звернулися до уряду з пропозицією виділити підрозділу “Кудс” надзвичайних асигнувань в розмірі 200 мільйонів євро на проведення операцій, покликаних помститися за загибель генерала.

Поділитись