Путін заявив, що українці – це люди, які завжди захищали російські кордони

Путін заявив, що українці – це люди, які завжди захищали російські кордони

Президент Росії Володимир Путін пояснив в інтерв’ю ТАСС, чому вважає росіян і українців одним народом, і заявив, що українці – це люди, які завжди захищали російські кордони.

Другу частину інтерв’ю «20 запитань Володимиру Путіну» агентство опублікувало на YouTube 21 лютого. Журналіст Андрій Ванденко сказав президенту, що українцям не подобається, коли їх і росіян називають одним народом.

“Не знаю, подобається це чи ні, але якщо подивитися на реалії, це так і є. До 11-го, 12-го і 13-го століть у нас не було ніякої різниці в мові. І тільки в результаті колонізації у тій частині українців, яка жила на території, яка перебувала під владою Речі Посполитої, в 16-му столітті з’явилися перші мовні відмінності”, – заявив Путін.

На його думку, українцями називали людей, які жили на рубежах російської держави.

“Українці були у Пскові, українцями називали тих, хто захищав державу з півдня від набігів кримського хана. На Уралі, кругом були українці”, – підкреслив президент.

Він зазначив, що східних слов’ян, які жили на території Речі Посполитої і в Московській державі, і в Польщі називали росіянами.

У 2016 році на засіданні дискусійного клубу «Валдай» Путін назвав росіян і українців єдиним народом з однією історією і однією культурою і підкреслив, що жителі двох країн дуже близькі етнічно.

“Нас спочатку розділили, а потім стравили, але ми самі в цьому винні. І ми повинні самі знайти вихід з цієї ситуації”, – підкреслив Путін.

Поділитись