Путін заявив, що Росія не припинятиме транзит газу через територію України

Путін заявив, що Росія не припинятиме транзит газу через територію України

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія не має наміру припиняти транзит газу через територію України, але питання полягає в економічній доцільності.

Таким чином він прокоментував ситуацію навколо будівництва “Північного потоку-2” на зустрічі з німецьким бізнесом, передає “Інтерфакс Украіна”.

“Я ще раз хочу підкреслити: це [газопровід] чисто комерційний проект. Уряд фактично не бере в ньому участь. І так, щоб не було ніяких тлумачень, багато разів про це говорив, ще раз хочу про це сказати: це зовсім не означає, що Росія має намір припинити транзит через територію України”, – сказав він.

За його словами, питання криється в економічній доцільності. Путін розраховує, що сторони на переговорах з Україною щодо газу в Відні знайдуть прийнятні рішення, хоча озвучені на даний момент позиції важко реалізовані.

“Ми зараз, як ви знаєте, ведемо переговори з нашими українськими партнерами, вони проходять у Відні. Я так бачу, що по обидва боки там звучать запити, прямо скажу, досить важко реалізовані, але сподіваюся, що все-таки учасники цих переговорів, а це, перш за все, господарюючі суб’єкти з обох сторін, знайдуть прийнятні для них рішення”, – сказав Путін.

Поділитись