Путін заявив про наявність унікальних видів зброї у Росії

Путін заявив про наявність унікальних видів зброї у Росії

Президент Росії Володимир Путін розкрив роль вчених при створенні видів озброєння, яке не має аналогів і світі. Відповідне відео опубліковано в Instagram журналіста Павла Зарубіна.

За словами Путіна, розвинена наука – необхідна умова при створенні високотехнологічних видів озброєння, яких на даний момент немає «ні в однієї країни світу». «Як ми це могли зробити, якби не було ні фундаментальної науки, ні наукових шкіл, ні інженерних кадрів? Це було б абсолютно неможливо», – зазначив президент.

Восени 2019 року Путін говорив, що Росія продовжує розробляти передові види озброєння після того, як створила унікальну гіперзвукову зброю. При цьому, за словами російського лідера, завдання новітніх систем російського озброєння полягає лише в забезпеченні безпеки в умовах зростаючих загроз.

У березні 2018 року в ході послання Федеральним зборам російський лідер представив новітню зброю. Йдеться про стратегічний ракетний комплекс «Сармат», крилаті ракети необмеженої дальності, підводний безпілотник, авіаційний ракетний комплекс «Кинжал».

Поділитись