Путін застеріг США у можливих безпекових ризиках для всього світу

Путін застеріг США у можливих безпекових ризиках для всього світу

Президент Росії Володимир Путін попередив США про те, що їх вихід з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності руйнує архітектуру міжнародної безпеки і створює серйозні ризики для всього світу.

Напередодні глава Пентагону Марк Еспер заявив, що виступає за розміщення в Азії ракет середньої дальності наземного базування.

“Вихід США з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності руйнує всю вибудовувати десятиліттями архітектуру міжнародної безпеки і створює серйозні ризики для всіх без винятку країн світу”, – заявив президент Росії Володимир Путін. Він підкреслив, що руйнування цього документа з контролю над озброєннями – повністю вина американської сторони.

«Росія змушена з жалем констатувати, що односторонній, під надуманим приводом, вихід США з Договору про ракети середньої і меншої дальності, руйнування одного з основоположних документів у сфері контролю над озброєннями дуже серйозно ускладнили ситуацію в світі, породили фундаментальні ризики для всіх», – відзначається в заяві президента.

Путін в зв’язку з цим пообіцяв, що Міноборони, МЗС і Служба зовнішньої розвідки будуть тепер ще уважніше стежити за розростанням в Європі американських ракетних підрозділів. Москва у відповідь на дії Вашингтона може почати виробляти свої ракети.

«Загрози будуть надійно парирувані всіма засобами: ракетами повітряного базування «Х-101» і «Кинджал», морського базування «Калібр», а також перспективними комплексами, включаючи гіперзвукові системи типу “Циркон”, – додав російський лідер.

Фото gettyimages.

Поділитись