Путін закликав змінити політику після виведення військ США з Афганістану

Путін закликав змінити політику після виведення військ США з Афганістану

Президент РФ Володимир Путін, говорячи про виведення американських військ з Афганістану, зазначив, що головне, щоб уроки були правильно зрозумілі і щоб були внесені зміни в реальну політику.


“Кінець чи це якийсь гегемонії Заходу? Справа в тому, щоб ці уроки, а вони є, ці уроки, щоб вони були правильно зрозумілі і щоб були внесені зміни в реальну політику”, – сказав Путін на пленарній сесії Східного економічного форуму, кажучи про виведення американських військ з Афганістану.

“А ось про Афганістан кажуть: ми залізли туди, зробили помилок багато, а в той же час по відношенню до інших країн все те ж саме триває. Санкції – це що таке? Це продовження тієї ж політики нав’язування своїх стандартів”, – сказав президент. Він уточнив, що справа не в Росії, а в інших країнах – в тому числі Азіатсько-Тихоокеанського регіону, Латинської Америки і “всюди, по всьому світу”.

“Якщо капітальні якісь висновки будуть зроблені, то тоді ми можемо бути свідками якихось глобальних змін у світовій політиці. Кінець це домінування або не кінець, перш за все, це залежить від економічного потенціалу тих країн, які присутні на міжнародній сцені”, – додав він.

Поділитись