Путін відреагував на “погрози” підірвати Керченський міст

Путін відреагував на “погрози” підірвати Керченський міст

Президент Росії Володимир Путін пов’язав затримання українських моряків біля Керчі з загрозою підриву Керченського моста.

На підсумковій прес-конференції він запевнив, що Росія буде робити в Криму все для свого захисту, хоча “зайвого” робити не планує, – передає Українська правда.

Путін заявив, що 11 вересня українські судна, в тому числі і військові, виконали всі вимоги – і російські лоцмани провели їх у порти призначення, а 25 листопада була “цілеспрямована провокація”.

“Ми вже показували бортовий журнал. Прямо написано: “проникнути таємно”. Ну, що це таке? Без лоцманського проведення невідомо, що може статися. Тим більше, деякі діячі, які сьогодні правлять бал у Києві, публічно заявляють, про свою готовність підірвати (Керченський) міст”, – заявив президент РФ.

“Звісно, ми не можемо цього допустити. Це було б безглуздо з нашого боку… А що стосується звичайної діяльності – ніхто не обмежує, будь ласка”, – сказав Путін.

З приводу режиму в Азовському морі він відповів:

“Договір від 2003-го, по-моєму, року мовить про те, що прибережна зона в 5 кілометрів – це територіальні води держави, а все інше – спільне море… До речі, рибалок наших захопили у спільному морі, вони не заходили в 5-кіломтерову зону”.

“Ми готові дотримуватися цих домовленостей і не оголошувати жодних односторонніх дій. Що стосується військових судів – потрібно бути в постійному контакті з нашими прикордонниками… В умовах воєнного стану я, звісно, важко собі уявляю, як військові судна там будуть шастати туди-сюди”, – заявив Путін.

“Але в цілому нам хотілося б усе нормалізувати. Ми не перешкоджаємо, в тому числі військовим судам”, – запевнив президент РФ.

Поділитись