Путін відповів Лукашенку відмовою у газовому питанні

Путін відповів Лукашенку відмовою у газовому питанні

Пропозиція Білорусі та Вірменії про введення в Євразійському економічному союзі єдиного тарифу на транзит газу поки не може бути реалізовано.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін, який взяв участь в засіданні Вищої Євразійської економічної ради. В ході нього він зазначив, що Росія, Казахстан і Киргизія підтримують формулу, згідно з якою підходи до ціноутворення на газ в ЄАЕС можна було б визначити пізніше, а Білорусь і Вірменія ні. Вони пропонують ввести єдиний тариф на послуги з транспортування та транзиту газу.

«Ми вважаємо, що єдиний тариф може бути реалізований лише на єдиному ринку з єдиним бюджетом і єдиною системою оподаткування», – заявив російський лідер.

Він оцінив нинішній рівень інтеграції в ЄАЕС як недостатньо глибокий і висловив думку, що обговорення підходів до ціноутворення на газ можна буде продовжити по лінії експертів.
У квітні президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про готовність вести з Росією переговори про поглиблення інтеграції, якщо та відмовиться від імперських замашок.

Поділитись