Путін везе в Париж для України “грузинський сценарій”

Путін везе в Париж для України “грузинський сценарій”

Росія не збирається йти ні на які поступки Україні, і має намір зайняти на «нормандському саміті» жорстку позицію щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це виданню «Комерсант» повідомило на анонімних умовах джерело в російських держструктурах, які займаються підготовкою до поїздки Путіна в Париж.

“Для України ця зустріч політичний акт, а для нас – робоча. Якщо в угодах написано, що вибори повинні бути достроковими, значить, їх не можна поєднати з черговими. Ніхто не буде нічого переглядати”, – зазначило джерело. За його словами, Кремль не сприймає намір Києва відредагувати мінські угоди, і представники сепаратистів на Донбасі згодні з такою позицією. Вихід з них в односторонньому порядку точно не додасть спокою на Донбасі, зазначив співрозмовник.

У Росії розраховують на те, що на безальтернативності мінських угод наполягатимуть також Франція і Німеччина. Тому єдиним можливим підсумком переговорів по Донбасу може стати обмін полоненими між Києвом і Москвою.

Кремль, за відсутності прогресу у виконанні мінських угод, цілком влаштовує статус-кво. Росія згодна на реалізацію «грузинського сценарію» в стосунках з Україною. Приклад Грузії показує, що і без дипломатичних відносин можна співпрацювати в економіці і вирішувати проблеми в інших форматах.

Поділитись