Путін в розмові з Зеленським поставив питання про плани Києва виконувати Мінські угоди

Путін в розмові з Зеленським поставив питання про плани Києва виконувати Мінські угоди

Президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським прямо поставив перед своїм колегою питання про те, чи має намір Київ реально виконувати мінські домовленості.

Про це повідомили в прес-службі Кремля.

“Президентом Росії акцентована важливість повного і безумовної реалізації мінського комплексу заходів і рішень, прийнятих на самітах в “нормандському форматі”, в тому числі в Парижі 9 грудня 2019 року, – йдеться в повідомленні. – У зв’язку з відомими висловлюваннями представників українського керівництва Володимир Путін прямо поставив питання – чи має намір Київ реально виконувати мінські домовленості”.

В цілому, під час бесіди, що відбулася з ініціативи української сторони, керівники двох країн обговорили “різні аспекти врегулювання внутрішньоукраїнського конфлікту”. “Порушені питання, що стосуються підтримки стійкого режиму припинення вогню, подальшого розведення сил і засобів на лінії зіткнення і робіт з розмінування. Виражена готовність продовжити зусилля, спрямовані на звільнення і обмін пов’язаних з конфліктом утримуваних осіб”, – повідомили в Кремлі.

“Сторони обговорили виконання домовленостей, досягнутих під час “нормандського саміту” 9 грудня 2019 року в Парижі, а також підготовку до наступної зустрічі лідерів “нормандської четвірки”, – повідомляє прес-служба офісу президента України.

Крім того, лідери двох країн обговорили питання планованого обміну утримуваними особами між Києвом, Росією і Донбасом, а також заявили про необхідність активізувати роботу контактної групи по врегулюванню конфлікту на Донбасі для реалізації попередніх домовленостей, додали в прес-службі.

Перша розмова Путіна і Зеленського по телефону відбувся 11 липня 2019 року, через півтора місяці після вступу Зеленського на посаду президента. Пізніше лідери ще кілька разів спілкувалися по телефону. Їх перша очна зустріч пройшла 9 грудня на саміті “нормандської четвірки” в Парижі. Тоді було домовлено знову зустрітися “нормандському форматі” в квітні.

Поділитись