Путін: США організували збройний переворот в Україні в 2014 році

Путін: США організували збройний переворот в Україні в 2014 році

Держпереворот в Україні в 2014 році, результатом якого став розкол країни і анексія Криму Росією, був організований США і підтриманий державами Європи.

На цьому наголосив президент РФ Володимир Путін в статті “Бути відкритими, незважаючи на минуле”, опублікованій у вівторок з нагоди 80-річчя початку Великої Вітчизняної війни.

“Навіщо США організували переворот, а країни Європи – безвольно його підтримали, спровокувавши розкол в самій Україні і вихід Криму з її складу?” – зазначив Путін, говорячи про події 2014 року.

В цілому, зачіпаючи тему ситуації на європейському континенті після завершення холодної війни і розширення НАТО, Путін вказує, що “багато країн були поставлені перед штучним вибором – бути або з колективним Заходом, або з Росією”.

“Фактично це був ультиматум”, – підкреслив він.

Президент Росії зазначив, що “на прикладі української трагедії 2014 року стає видно, до яких наслідків призвела така агресивна політика”.

“Європа активно підтримала антиконституційний збройний переворот на Україні. З цього все і почалося. Навіщо потрібно було це робити? Тоді чинний президент [України Віктор] Янукович вже погодився з усіма вимогами опозиції”, – звернув увагу Путін.

Поділитись