Путін сказав Зеленському, що потрібно зробити на Донбасі

Путін сказав Зеленському, що потрібно зробити на Донбасі

Президент Росії Володимир Путін закликав президента України Володимира Зеленського виключити подальші обстріли Збройними силами України населених пунктів Донбасу, що призводять до загибелі мирних громадян.

Про це повідомила прес-служба Кремля за підсумками телефонної розмови лідерів країн.

“У ході обговорення проблематики врегулювання на південному сході України була акцентована важливість неухильного дотримання встановленого з 21 липня режиму припинення вогню, а також розведення сил і засобів від лінії розмежування. Президент Росії підкреслив, що для деескалації конфлікту необхідно, перш за все, виключити подальші обстріли українськими військами населених пунктів Донбасу, що призводять до жертв серед мирного населення”, – йдеться в повідомленні прес-служби Кремля.

Сторони також обговорили активізацію роботи по поверненню утримуваних осіб. Крім того, лідери двох держав підтвердили “виняткову важливість послідовної реалізації мінських домовленостей, включаючи юридичні аспекти надання ДНР і ЛНР особливого статусу”. “У цьому контексті наголошено на необхідності конструктивного діалогу між сторонами, в тому числі в рамках мінської контактної групи”, – додали в Кремлі.

Путін і Зеленських під час бесіди також обговорили перспективи взаємодії в “нормандському форматі”.

Фото gettyimages.

Поділитись