Путін пропонує забути про Крим і Донбас

Путін пропонує забути про Крим і Донбас

Сьогодні багато ЗМІ поширюють тези президента РФ Володимира Путіна в німецькій газеті Zeit.

Важливо розуміти, що це не редакційний матеріал, а буквально лист до редакції. Німці вирішили його опублікувати. Не будемо стверджувати, чого це коштувало російському посольству, але на “німецьких” ботів, які вихваляють велич Путіна під інтернет-версією цього листа, витратилися добре. Зайдіть самі почитайте.

Що важливо. Тези Путіна через один є міфами і брехнею. Починаючи від міфічної обіцянки про недопущення розширення НАТО на Схід до того, що США організували “переворот” в 2014 році в Україні і це через них “Крим вийшов зі складу”. Про Донбас російський президент нічого не говорить, так як міф про шахтарів і трактористів в Німеччині так і не прижився.

На завершення свого листа Путін погрожує. Він нагадує, що “світ динамічно розвивається і постійно стикається з новими викликами і загрозами”. При тому, що більшість цих викликів і загроз генеруються або підтримуються Росією.

“І ми просто не можемо дозволити собі нести тягар попередніх непорозумінь, образ, конфліктів і помилок. Тягар, яке заважає нам вирішувати поточні проблеми … “, – пише Путін.
Тобто, Путін пропонує почати все з чистого аркуша, забувши про Крим і Донбас.

“Наше спільна і безперечна мета – забезпечення безпеки континенту без розділових ліній і єдиного простору для рівноправного співробітництва і колективного розвитку в інтересах процвітання Європи та всього світу”.
Перекладаючи на зрозумілу мову – давайте жити дружно і мирно на наших правилах, тому, що за своїми правилами жити мирно і дружно я вам не дам.

Поділитись