Путін похвалився лазерною і гіперзвуковою зброєю

Путін похвалився лазерною і гіперзвуковою зброєю

Підготовка нової держпрограми озброєнь на період до 2033 року почнеться в 2020 році, вона повинна передбачати розширення лінійки безпілотників, лазерних, гіперзвукових систем, а також інших передових розробок.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін на засіданні Ради безпеки РФ. “У наступному році має розпочатися формування держпрограми озброєння до 2033 року і, відповідно, програми розвитку оборонно-промислового комплексу”, – сказав він. За його словами, основним завданням програми на новий період буде “нарощування якісних і кількісних характеристик озброєнь і техніки”.

В даний час в Росії діє держпрограма озброєнь на 2018-2027 роки. Всі елементи військової організації Росії грають ключову роль в забезпеченні суверенітету країни і повинні діяти професійно і злагоджено, додав президент.

“Військова організація – а це і Збройні сили, війська Національної гвардії та інших військових формувань і органів, а також оборонно-промисловий комплекс країни – грає ключову роль в забезпеченні суверенітету Росії, і дуже важливо, щоб всі її складові підтримувалися на належному рівні, діяли професійно і злагоджено”, – додав президент.

На нараді він запропонував обговорити шляхи і перспективи військової організації Росії на період до 2030 року. Він звернув увагу на те, що “світ стикається з серйозними викликами і загрозами, (існує) багато факторів невизначеності, стрімко розвиваються технології, в тому числі і військові, а конкуренція і суперництво посилюються”. За його словами, в різних регіонах планети не тільки активуються застарілі конфлікти, а й з’являються нові.

“Провідні країни активно вдосконалюють наступальні озброєння. Так званий ракетно-ядерний клуб за фактом поповнюється новими членами. Серйозну заклопотаність викликає і наближення військової інфраструктури НАТО до наших межами, а також спроби мілітаризації космосу”, – додав Путін.

Поділитись