Путін назвав нісенітницею слова Зеленського про Освенцім

Путін назвав нісенітницею слова Зеленського про Освенцім

Заява президента України Володимира Зеленського про те, що концтабір Освенцім звільняли одні українці, – нісенітниця, обумовлена ​​поточною політичною кон’юнктурою, вважає президент Росії Володимир Путін.

“Ми ж розуміємо, що це нісенітниця, – сказав в інтерв’ю “20 запитань Володимиру Путіну” російський президент. – Ми розуміємо, що все це – кон’юнктура сьогоднішнього дня”.

Президент додав, що спроби спотворити історію стали “плювком в обличчя” для людей, які воювали проти нацизму. “Я знаю, що відбувається в серцях у людей, які воювали з нацизмом зі зброєю в руках, – сказав він. – Для них це плювок”. На думку Путіна, при цьому люди в Україні “бояться розкрити рот” у відповідь на такі заяви, “тому що відразу переслідування почнеться”.

Він також припустив, чому Зеленський дозволяє собі такі висловлювання: “Нинішньому президенту України хочеться бути таким благообразним для чинного сьогодні керівництва Польщі, яке здійснює, на мій погляд, дуже велику помилку”.
Путін зазначив, що спокійно поставився до того, що влада Польщі не покликали його на заходи в пам’ять про звільнення Освенцима. “Не покликали – і не треба”, – сказав він.

Виступаючи з промовою на заходах в Польщі на честь 75-ї річниці визволення в’язнів концтабору Аушвіц-Біркенау (Освенцім), Зеленський заявив, що табір був звільнений бійцями 100-ї Львівської дивізії 1-го Українського фронту.

Поділитись