Путіну вигідне знищення українського “Боїнга” в Ірані, – політолог

Путіну вигідне знищення українського “Боїнга” в Ірані, – політолог

Російський соціолог і політолог Ігор Ейдман, який є братом убитого опозиційного Путіну політика Бориса Нємцова прокоментував катастрофу українського “Боїнга” в Ірані.

Про це Ейдман написав на своїй сторінці в Фейсбук.

“У випадковість не віриться. Путін стільки зла зробив Україні, за його наказом пролито стільки української крові, що, коли путінські найближчі союзники-іранці несподівано збивають український літак, у випадковість цієї дуже складно повірити.

Як відомо, напередодні атаки на американські бази Путін зустрічався в Сирії з іранськими представниками. По всій видимості, вони узгодили з ним майбутню акцію. Могла така людина як Путін попросити іранців під шумок збити український літак? Як, як то кажуть, “вишеньки до торту”, “компліменту ресторану клієнту”. Вся його попередня життєдіяльність свідчить, що міг. Навіщо? Можна знайти різні причини, для чого йому це могло бути потрібно: переключити увагу зі збитого російськими військовими малазійського Боїнга, створити Україні додаткові проблеми, перевести стрілки на американців (можливий і такий варіант: передбачалося, що Штати в помсту за обстріли своєї баз будуть атакувати Іран, тоді можна було повісити на них відповідальність за збитий український літак, але атаки не відбулося, а іранці збили Боїнг по інерції – не встигли скасувати операцію).

Таких варіантів може бути багато. Але справа навіть не в них. Путіну для цього не потрібна була якась раціональна причина. Як не було у нього раціональних мотивів вбивати Хангошвілі або труїти Скрипалів. Аналізуючи поведінку маніяка, не варто шукати причин того чи іншого його злочину. Адже для нього вбивати так само органічно, як їсти, пити або дихати. Якщо підвернулася можливість вбити (збити літак ворожої держави), чому б маніякові цього не зробити.

Нагадаємо, що поданим американської розвідки і лідерів США, Великобританії, Канади та Австралії літак МАУ рейсу PS 752 Тегеран – Київ був збитий двома зенітними ракетами російського виробництва класу “земля-повітря”.

Поділитись